Strona główna

+48 881 520 850 Call Center

Oriental Rivioli 4*

Położenie - zobacz na mapie google

- ok. 200 m od własnej plaży (przejście przez ulicę)
- ok. 15 km od lotniska
- w spokojnej części Naama Bay
- w pobliżu liczne bary, sklepy i dyskoteki (5 min)

Plaża
- piaszczysta
- leżaki i parasole bezpłatnie

Pokoje
- klimatyzacja indywidualnie sterowana
- TV-Sat, lodówka, sejf
- łazienka (suszarka do włosów)
- 24 h room service

Sport, Relaks, Rozrywka
Bezpłatnie
- 3 baseny (jeden sezonowo podgrzewany)
- taras słoneczny z leżakami i parasolami
Odpłatnie
- bilard
- jacuzzi, łaźnia turecka, masaże
- centrum nurkowe
- sporty wodne na plaży

Dla dzieci
- 2 brodziki

Wyżywienie
HB: śniadanie i obiadokolacja w formie szwedzkiego stołu.

Restauracje i bary
- restauracja główna
- restauracja a la carte
- 4 bary (2 bary przy basenie), shisha bar

Dodatkowe informacje
- internet Wi-Fi bezpłatny
- pralnia, lekarz na telefon, salon piękności, sklepiki
 
Dodatkowa informacja wizowa
 Przy wjeździe do Egiptu należy posiadać paszport ważny co najmniej 6 miesięcy oraz wizę, która uprawnia do miesięcznego pobytu w Egipcie. Wizę można otrzymać na lotnisku przy wjeździe do Egiptu (znaczek wklejany do paszportu, 15 USD) lub w Konsulacie (potrzebny jest wniosek wizowy i zdjęcie paszportowe, pełen cennik znajduje sie http://www.egipt.org.pl/aktualnosci,12,1.html). Od dnia wejścia Polski do UE w konsulacie możemy ubiegać się o wizę 3-miesięczną. Dokumenty można złożyć osobiście, bądź też wysłać kurierem lub listem poleconym i umówić się w Konsulacie na ich odesłanie na koszt osoby ubiegającej się o wizę. Szczegółowe informacje na temat czasu wyrabiania wizy znajdują się na www.egipt.org.pl/aktualnosci,37,1.html.
Turyści, którzy nie będą opuszczali Półwyspu Synaj mogą otrzymać tzw. "Sinai only", który zwalnia z obowiązku zakupu wizy. Aby otrzymać Sinai pass, należy jednak spełniać następujące warunki: pobyt na Synaju nie może trwać dłużej niż 14 dni, turysta nie będzie korzystał z wycieczek np. do Kairu czy Luksoru i nie będzie poruszał się żadną drogą prowadzącą do stolicy. W praktyce oznacza to, iż bez wizy można zwiedzić rejon Zatoki Akaba oraz Klasztor Św. Katarzyny, ale np. Park Ras Mohammad już nie (czyli wykupienie wizy jest konieczne). Nabycie "Sinai only" możliwe jest na lotnisku, w okienku, w którym wydawane są wizy.

Drukuj
UWAGA! Ten serwis używa cookies i podobnych technologii. Kliknij, aby dowiedzieć się więcej. Brak zmiany ustawień przeglądarki oznacza zgodę na to.